Cum se calculeaza numarul de pagini?


Numarul de pagini este calculat in functie de limba tinta (limba in care se face traducerea). O pagina este considerata a avea 2000 de caractere cu spatii, echivalenta a 1800 caractere fara spatii sau 300 de cuvinte.


Pentru estimari de pret sau mai multe detalii va rugam sa consultati pagina de

Preturi SAU Contact

Tipuri de traducere

Traducerea  efectuata de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei este o traducere autorizata.

La finalul traducerii dumneavostra se aplica incheierea traducatorului impreuna cu semnatura si stampila acestuia. Prin incheierea respectiva traducatorul autorizat confirma faptul ca traducerea a fost efectuata corect, fara omisiuni, si ca, prin traducere, nu s-a modificat continutul si sensul anumitor cuvinte sau fraze.

Cand vorbim de traduceri legalizate trebuie să le diferentiem de traducerile autorizate.

In practică, o traducere legalizata reprezinta certificarea unui notar public asupra autenticitatii semnaturii traducatorului autorizat si detinerea de catre acesta a unei autorizatii de traducere recunoscuta de Ministerul de Justitie.

In concluzie, traduceri legalizate inseamna traduceri autorizate ce sunt legalizate de un notar public (de exemplu, asa cum se legalizeaza o copie a unui certificat de nastere, la fel se legalizeaza si o traducere autorizata).

Se pot legaliza doar traduceri autorizate efectuate de un traducator autorizat ce este inscris in registrul de evidenta al biroului notarial respectiv.

Costurile traducerilor legalizate la cerere este de 40 RON/document si de 10 RON/copie suplimentara a actului.

Atentie! Pentru ca o traducere să fie legalizata, este nevoie de prezentarea documentului dumneavoastra in original in prezenta notarului.

Daca nu doriti ca documentul dumneavoastra sa fie tradus integral atunci vorbim de o traducere in extras.

Este necesara mentionarea partii documentului ce se doreste a fi tradusa.


Cine efectueaza traducerea?


Profesia de traducator autorizat este un serviciu conex justitiei si necesita autorizarea Ministerului Justitiei; de aceea toti colaboratorii nostri sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei, competentele lor fiind certificate fie de o diplomă eliberata de Facultatea de Litere, fie de un atestat al Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura (CPPC).

Pe langa traducatorii autorizati, lucram atat cu profesori universitari specializati pe anumite domenii si limbi de studiu cat si cu traducatori nativi.

Apostila si supralegalizare

Apostila este in fapt o stampila identica in toate statele membre ale Conventiei de la Haga si care se aplica direct pe actul de legalizat, fie pe o prelungire a acestuia.

Apostila de la Haga, indiferent de tara in care se aplica, are urmatoarea denumire: Apostille - Convention de la Haye du 5 Octobre 1961.

Pentru recunoasterea internationala, documentele de stare civila, respectiv certificatele de nastere si casatorie, dupa ce li se aplica apostila de catre Institutia Prefectului, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu apostila de catre Tribunalul competent.

Nu ne ocupam de apostilarea actelor dar va oferim toate informatiile necesare despre cum sa procedati in vederea apostilarii documentelor de care aveti nevoie.

Actele oficiale traduse de un traducator autorizat si legalizate trebuie supralegalizate in cazul in care acestea produc efecte juridice pe teritoriul altui stat, ce nu face parte din Conventia de la Haga. Astfel, aceste acte trebuie supralegalizate de catre Ministerul Justitiei, apoi de Ministerul Afacerilor Externe si apoi de misiunea diplomatică a statului, respectiv in Romania.

Această procedura previne falsificarea actelor.

Daca nu doriti ca documentul dumneavoastra sa fie tradus integral atunci vorbim de o traducere in extras.

Este necesara mentionarea partii documentului ce se doreste a fi tradusa.


Domenii de traducere


Traducerile noastre acopera cele mai variate domenii de activitate:


ECONOMIC, JURIDIC, TEHNIC, BANCAR, CONTABIL, STIINTE POLITICE, HOTELIER, TRAVEL, SOFTWARE, PUBLICITATE, MARKETING, IMOBILIAR, CONSTRUCŢII, FARMACEUTIC, MEDICAL, AUTO, IT, TELECOMNICATII, NAVAL, AERONAUTIC, RELIGIOS etc.